Omega 3 w diecie jest na ogol bardzo malo, a w wielonienasyconych kwasach tluszczowych zazwyczaj wystepuja omega6.Moim zdaniem najlepiej stosowac rownoczesnie i oliwe z oliwek i olej laniny.Problem tylko pojawia sie w tym iz olej lniany jest trudno przechowywac, tak zeby sie nie utlenil.Naturalnie powinno bnyc to chlodne i zaciemnione miejsce, a [...]
do salatek to podstawa czasem poprostu do ust lyzeczka nie uzywaj do smazenia !! jesli dieta redukcyjna i nie jestes nadto otyly to nie bedzie jej za duzo bo zakladam ze dieta low carb u Ciebie bedzie Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???. Ile zalezy od diety sadze ze warto dosc rownownomiernie rozkladac tluszcze w ciagu dnia aby [...]
Zwróć uwagę do czego lepsza - zdrowsza jest konkretna wersja oleju - oliwy. Oliwa z oliwek jest najlepsza (ale i najdroższa) do smażenia potraw. Wtedy znika ten piekący smak. Do sałatek najlepsze są : olej rzepakowy, kukurydziany i słonecznikowy. Zmieniony przez - Radar77 w dniu 2012-07-24 13:34:13
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Hej, jeśli nie chcesz, żeby mięso przywierało Ci do patelni, albo się spaliło, możesz użyć specjalnych torebek do smażenia. Wkładasz do nich kawałek mięsa i rzucasz na patelnię, bez dodatkowego oleju Takie torebki ma np. Jan Niezbędny, polecam
W obiedzie wbiłaś smażone mięso - ten produkt ma już dodany tłuszcz do smażenia, a w tym posiłku masz też oliwę, na której, jak się domyślam, smażyłaś - czyli "zdublowały" Ci się tłuszcze, dobrze myślę?
Żeby nie zakładać nowego tematu. Może ktoś polecić jakąś dobrą patelnię do smażenia bez tłuszczu? ja kupuję w marketach na promce, lub w ikei i jestem zadowolony z nich, kupisz taką za 15zł posłuży Ci pół roku i najwyżej kupisz nową :-) Mam tak samo, jedynie do stejków z grubszym dnem, bez sensu przepłacać, jak się zniszczy kupujesz drugą i tyle
Przeczytałem że olej rzepakowy tłoczony na zimno jest tylko do sałatek, a ja używam do smażenia dlatego uniwersalny dodatkowo ponoc olej rzepakowy ma duzo nienasyconych wiec jest zdrowy Jak ktos sie nie zgadza prosze o wyjasnienie Zmieniony przez - xssdfd57 w dniu 2018-05-10 22:50:47
Witam, Olej MCT najłatwiej dostępny jako oliwa z oliwek, najlepiej z pierwszego tłoczenia. Bardzo dobry dodatek do sałatek jak również produkt do smażenia chociażby piersi z kurczaka. Do kupienia we wszystkich większych supermarketach. Pozdrawiam,
[...] tym się nie przejmuj. Te lipidy mogą wynikać z białka około 3g (500gram kurczaka około 250 g wołowiny , 100g krewetki , 5 jajek )+ na kg masy ciała czy raczej z tłuszczy 2g na kg( orzechy , 30g majonez , smalec do smażenia 25 g) , węgle to reszta ryż , owoce i warzywa . Te wysokie tłuszcze mi odpowiadają , jestem od około 4 tygodni na tej diecie
Myślałem że zostaje na patelni w większości %-) Zmieniony przez - -ZŁY- w dniu 2017-07-02 15:56:07 No, niestety nie %-) Wiadomo, że jak damy 10g to jajko będzie pływać...dlatego daje się adekwatną ilość tłuszczy do smażenia. I wliczamy je ;-)
No to trochę popracowałem i rozpisałem coś takiego. Spróbuję jednak większej ilości posiłków. 6:30 płatki owsiane 100g 2 średnie jajka (z płatków i jaj robię omlet, oliwa do smażenia) 5g oliwy szklanka mleka 0,5% kcal: 635 b: 32,3g (w tym 20,4 zwierzęcych) t: 6,9g w: 79,4 pomiędzy tymi posiłkami gainer porcja 273kcal b: 14g t: 1,4g w: 51g 9:30 [...]
można smażyc oczywiscie na oleju . masz np w marketach sprecjalne oleje do smazenia bez kaloryczne np. ''pam'' lub inny bez kaloryczny , mozesz to zastąpic oliwą z oliwek . i 3 posiłki to za mało. minimum 5 posiłków.
Pysznie to wygląda ludziska. Zaraz zabieram się do smażenia. Swoją drogą, o której padł wasz pierwszy ,,krepel,,? Tak na pączki na Śląsku się godało, bo teraz już wszyscy ,, mówią,, pączek. Lodzianin o 4:54, temat założył, pewnie już zainkasował po dwa z każdego sortu do tego czasu.
Zależy do czego? ;-) ponoć dobry jest do ciała i włosów %-) Hehe. Dobre. Ja pierwszy kontakt z firmą AllNutrition i olejem kokosowym miałem kiedy żona kupiła go właśnie do smarowania ciała. Później kupiłem większą puchę do smażenia.
[...] nabiału - tu naprawdę najlepszym wyborem jest twaróg (nie chudy). Panier raczej tnij. Na czym smażysz? Oliwa z oliwek to kiepski wybór. Za to do sałatek jak najbardziej. Do smażenia nadają się tłuszcze które nie ulegają degradacji w wysokich temperaturach - masło klarowane, olej kokosowy, ba - smalec też może jak najbardziej być. Chociaż oliwa z [...]
Ogólnie wygląda to dobrze. Ewentualnie produkty takie jak olej z pestek winogron i wędliny warto wyeliminować. Do smażenia np. olej kokosowy, masło klarowane lub smalec.